Hlavní obsah

Vedení ČSSD nahradilo Tvrdíka Hamáčkem

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsednictvo ČSSD v pátek schválilo poslance Jana Hamáčka do funkce stranického ústředního volebního manažera. Ten usedne do křesla, které po volbách opustil Jaroslav Tvrdík.

Foto: René Volfík, ČTK

Poslanec ČSSD Jan Hamáček

Článek

Špičky ČSSD jednaly o obsazení funkce ústředního volebního manažera už v pátek ráno v Lidovém domě. Nejužší vedení strany dalo zelenou poslanci Hamáčkovi, o kterém se v této souvislosti hovořilo v uplynulých dnech. „Ano, je to pravda,“ potvrdil informaci místopředseda ČSSD Milan Urban.

Hamáček řekl Právu, že jeho hlavním cílem v pozici volebního manažera bude získat pro ČSSD zpět důvěru voličů. "Pro mne je to každopádně velká výzva. Podzimní senátní a komunální volby jsou nesmírně důležité, máme v nich příležitost napravit květnový výsledek. Kladu si za cíl přesvědčit voliče, že jsme se z výsledku voleb poučili," sdělil Hamáček.

Pozice ústředního volebního manažera se uvolnila po faktickém neúspěchu strany ve sněmovních volbách, kdy Jaroslav Tvrdík oznámil, že už nechce dál pokračovat. Později se spekulovalo o pražském soc. dem. Karlu Březinovi, který ale prohlásil, že o křeslo manažera ČSSD nemá zájem. Stejně tak se hovořilo o Urbanovi, i ten ale funkci odmítl.

Hamáček je poslancem za ČSSD od roku 2006. V uplynulém volebním období byl předsedou sněmovního zahraničního výboru. V letech 2005 až 2006 byl poradcem tehdejšího předsedy vlády Jiřího Paroubka a zároveň vedoucím zahraničního oddělení ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám