Hlavní obsah

Spor o katedrálu sv. Víta nekončí, stížnost nestáhli všichni

Ačkoliv se již zdálo, že letitý spor katolické církve a státu o katedrálu svatého Víta na Pražském hradě skončí, nemusí tomu tak být. Ačkoliv se nový pražský arcibiskup Dominik Duka dohodl se státem na společné péči o svatostánek a Metropolitní kapitula stáhla svou stížnost u Ústavního soudu, druhý účastník sporu, Kolegiátní kapitula, tak zatím neučinil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad

Článek

O možném pokračování sporu informovalo Radiožurnál, který s odkazem na dobře informované zdroje uvedl, že nejde o opomenutí, ale záměr.

Kolegiátní kapitula všech svatých na Hradě pražském se podle soudce Ústavního soudu Vojena Güttlera ke stažení stížnosti nepřidala. Ústavní soud prý nicméně nějakou dobu vyčká, uvedl soudce ve vysílání rozhlasu.

Foto: Petr Horník, Právo

Podpisem smlouvy o Chrámu sv. Víta mezi prezidentem Václavem Klausem a pražským arcibiskupem Dominikem Dukou skončil vleklý spor.

Ve smlouvě, kterou s arcibiskupem Dukou podepsal za český stát prezident Václav Klaus, se Hrad zavázal poskytnout církvi nemovitosti nutné pro péči o Chrám sv. Víta, stát se přitom bude o nemovitosti nadále starat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám