Hlavní obsah

Náměstek ministryně spravedlnosti Staněk rezignoval, míří do Sněmovny

Právo,

Náměstek ministryně spravedlnosti Pavel Staněk v úterý rezignoval na svůj post. Stalo se tak v souvislosti s jeho zvolením do Poslanecké sněmovny, kam kandidoval za ODS v Královéhradeckém kraji.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Staněk

Článek

Staněk, který je současně předsedou oblastní rady ODS v Hradci Králové, rezignoval na post náměstka ministryně spravedlnosti. Rezignaci osobně předal ministryni Daniele Kovářové.

„Na rozdíl od hejtmanů je v zákoně pamatováno na tyto situace, kdy se náměstci ministrů stanou poslanci. Vykonávat současně funkci poslance a náměstka ministra spravedlnosti není možné,“ poznamenal ke svému odchodu z funkce Staněk, který se chce nyní věnovat plně práci ve Sněmovně.

Primariát by nestíhal

Rezignaci na původní funkci v úterý oznámil také Jiří Štětina, zvolený do parlamentu na Hradecku za Věci veřejné. Štětina až dosud pracoval jako primář nelůžkového oddělení ARO v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem.

„Zkušenosti v oboru jsou sice dobrým předpokladem, ale časově nelze v žádném případě spojit práci poslance a primáře. S úsměvem a velkou ironií obdivuji takové poslance, kteří stihnout dělat např. hejtmana, poslance a ještě vykonávat lékařskou praxi. Buď jsou mimořádně schopní a pracovití, v tom případě klobouk dolů, nebo jsou patologicky ambiciózní a nezodpovědní nejenom vůči svým podřízeným, ale zejména občanům. V medicíně to tímto způsobem nesmí fungovat,“ uvedl Štětina a dodal, že bude oddělení pomáhat jako řadový lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám