Hlavní obsah

Fejk se nám na kandidátku vnucoval, nikdy jsme ho nechtěli, tvrdí TOP 09

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf pražské TOP 09 František Laudát důrazně odmítl spekulace posledních dní, podle nichž strana požádala bývalého ředitele pražské zoo Petra Fejka, aby se stal jejím lídrem v komunálních volbách. Podle Laudáta se Fejk sám na kandidátku vnucoval. "Forma, jakou se nabízí, je neuvěřitelná," řekl šéf pražských konzervativců.

Foto: Petr Horník, Právo

Ve funkci ředitele pražské zoo byl Fejk dvanáct let.

Článek

Šéf České národní budovy v New Yorku Fejk podle Laudáta zaslal prvnímu místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi e-mail, ve kterém mu nabídl, že by na podzim v konumálních volbách kandidoval na primátora hlavního města Prahy.

Laudát se pozastavil také nad tím, že se ho na to vzápětí začali vyptávat i novináři, z čehož usoudil, že Fejk informoval média. V sobotu psala MF Dnes, že TOP 09 nabízí Fejkovi možnost stát se volebním lídrem v podzimních volbách do zastupitelstev.

Fejk ale Laudátova slova zcela popřel. „Nikdy jsem straně TOP 09 ani jiné politické straně nenabízel svou kandidaturu v rámci žádných voleb a nikdy jsem nikomu nenabízel ani svou kandidaturu na funkci primátora hlavního města Prahy. Zároveň prohlašuji, že jsem žádnému novinaři neposkytl v této věci žádne jiné informace nez toto prohlášeni,“ vyjádřil se v úterý večer Fejk.

Podle Laudáta se už strana Fejkovou kandidaturou zabývat nebude, nicméně lídr i další osobnosti jí chybí. Pražský krajský výbor strany minulé úterý schválil zásadu, že poslanci a senátoři nemohou do zastupitelstev v hlavním městě kandidovat. Vedení strany proto v současnosti vede jednání s osobnostmi, které by na pražské kandidátce za TOP 09 chtěly figurovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám