Hlavní obsah

Sobotka chce sjezd ČSSD až na jaře 2011

Právo, Jan Rovenský

Sjezd ČSSD by se po neúspěchu ve volbách měl konat v původně plánovaném termínu na jaře 2011. O doporučení pátečního předsednictva soc. dem. novináře informoval úřadující předseda Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohuslav Sobotka s kolegy z vedení ČSSD Lubomírem Zaorálkem (vpředu) a Michalem Haškem (vzadu)

Článek

Širší vedení strany tak nevyslyšelo výzvu pražské organizace ČSSD, aby došlo k mimořádnému sjezdu v září před podzimními komunálními a senátními volbami. Definitivní termín ještě musí potvrdit Ústřední výkonný výbor soc. dem. do 19. června.

„Diskuse vyzněla v neprospěch návrhu pražské organizace a předsednictvo vzalo na vědomí pokračování přípravy řádného sjezdu. Současně to také znamená, abychom mohli organizačně a procedurálně připravit možnost přímé volby předsedy strany,“ uvedl Sobotka s tím, že počet stoupenců této možnosti ve straně roste a že je nyní  vhodné období k přípravě přímé volby.

Na dotaz Práva doplnil, že o závěru pokračovat v přípravě řádného sjezdu předsednictvo rozhodlo jednomyslně.

Sobotka výsledky jednání širšího vedení oznamoval po boku jihomoravského hejtmana a svého budoucího rivala o křeslo šéfa soc. dem. Michala Haška. Tisková konference se oproti původnímu plánu zpozdila o hodinu a půl kvůli debatě o výsledku voleb, doplnil Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám