Hlavní obsah

Klaus si na pátek pozval na Hrad Nečase a hned po něm i Sobotku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Václav Klaus si na páteční dopoledne pozval lídry obou nejsilnějších stran. V 10 hodin zavítá na Hrad Petr Nečas (ODS) a hodinu na to Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Foto: René Volfík , Reuters

Prezident Václav Klaus

Článek

Nečas se s Klausem sešel již ve čtvrtek, kdy jej informoval o probíhajících jednáních, které jeho strana vede se zástupci TOP 09 a VV. [celá zpráva]

Sobotka ve čtvrtek oznámil, že vedení strany navrhne, aby sociální demokraté přerušili jednání o možné účasti ve vládě až do rozhodnutí hlavy státu někoho jejím sestavením pověřit. [celá zpráva]

„Předpokládám, že pan prezident dospěl k nějakému rozhodnutí a o něm chce informovat zítra,“ řekl v ČT první místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Očekává, že hlava státu pověří sestavením vlády buď jeho nebo lídra ODS Petra Nečase.

Sobotka doplnil, že pokud by získal pověření, znovu by probíral možnosti spolupráce s TOP 09 a také s Věcmi veřejnými. V případě VV vidí Sobotka narozdíl od TOP 09 styčné programové body. Pokud by nebyla jednání vedená ČSSD úspěšná, strana by šla do opozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám