Hlavní obsah

Ministryně Kopicová chce nechat Dvořákovou v čele Akreditační komise

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně školství Miroslava Kopicová navrhne do vedení akreditační komise stávající předsedkyni Vladimíru Dvořákovou. Proti Dvořákové, která se angažovala v rozkrývání skandálu na plzeňské právnické fakultě, se stavěla část ODS. Sociální demokraté naopak vyzvali premiéra Jana Fischera, aby se Dvořákové zastal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimíra Dvořáková

Článek

Bývalý šéf ODS Mirek Topolánek minulý týden označil Dvořákovou, která vedle Akreditační komise působí jako politoložka, za dlouholetou "hlásnou troubu ČSSD". [celá zpráva]

Volební lídr ODS Petr Nečas i děkan právnické fakulty a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil s Dvořákovou v čele akreditační komise problém nemají.

Topolánek ve svém prohlášení reagoval na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka, který vyzval premiéra Jana Fischera, aby se zasadil o to, aby Dvořáková nebyla odvolána z funkce. [celá zpráva]

Šéf ČSSD naznačil, že o odvolání Dvořákové usilují ministr obrany Martin Barták, ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a šéf Úřadu vlády Jan Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám