Hlavní obsah

Zlatí hokejisté slavili s fanoušky na Staroměstském náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česko opět slaví velký hokejový úspěch. Po vítězství českého týmu nad Ruskem jsou Češi opět světoví šampióni, hokejisté v autobuse v národních barvách přijeli v pondělí ve 14:45 na pražské Staroměstské náměstí. Na improvizovaném pódiu tam spolu s tisíci fanoušky oslavovali titul.

Článek

Před 13. hodinou přistál letecký speciál na Ruzyni, pak měli hokejisté tiskovou konferenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisti na Staroměstském náměstí v Praze.

Na ruzyňském letišti v Praze hokejisty bouřlivě uvítalo asi pět stovek fanoušků. Jako první se jim na schůdkách s pohárem ukázali kapitán Tomáš Rolinek a největší hvězda týmu Jaromír Jágr. Reprezentanti se pak vydali autobusem na tradiční oslavy na Staroměstské náměstí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na mistry světa čekalo v Praze Staroměstské náměstí plné fanoušků.

Mistři světa nedorazili do Prahy kompletní, do Čech přiletělo jen 22 hráčů. Chyběli hlavní strůjce titulu brankář Tomáš Vokoun a obránce Michal Rozsíval, kteří se vydali z Německa rovnou za rodinami do Spojených států amerických.

Poté, co je přivítali před příletovou halou "staré" Ruzyně bouřící fanoušci odění do reprezentačních dresů, vydali se hokejisté autobusem v národních barvách s nápisem "Hokejoví mistři světa 2010" na triumfální cestu metropolí. Zakončili ji na Staroměstském náměstí, kde už ve 12:00 začal doprovodný program.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejisté si na letištní ploše zaskandovali Kdo neskáče, není Čech.

Na pražskou dopravu dohlédnou policisté

Čekání na příjezd zlatého týmu krátili fanouškům hudebníci. Na pódiu se vystřídaly kapely The Apples, Las Vegas a Žlutý pes.

Mluvčí pražské policie Eva Kropáčová v pondělí uvedla, že v souvislosti s příjezdem hokejového týmu dopravní policisté dohlíží na dopravu takřka po celé Praze. Pořádek v centru města hlídají s městskými strážníky podle mluvčí policisté pořádkové služby i kriminalisté.

V centru metropole, stejně jako na jiných místech Česka, již zisk titulu mistrů světa oslavily tisíce fanoušků v neděli, bezprostředně po vítězném finálovém utkání šampionátu s Ruskem (2:1). [celá zpráva]

Naposledy se čeští hokejisté vraceli z mistrovství světa se zlatými medailemi v roce 2005 po vítězství ve Vídni. O rok později získali bronz na olympiádě v Turíně a stříbro na MS v Rize, pak se ale medailový přísun na čas zastavil. Tým čtyřikrát za sebou vypadl ve čtvrtfinále, na letošním šampionátu však i přes řadu omluvenek dokázal nečekaně získat zlato.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám