Hlavní obsah

ČSSD dá 13 miliónů na povodně od dárce, na kterého vedla StB spis

• Aktualizováno
Právo, Jan Rovenský

Sponzorský dar ve výši 13 miliónů, který ČSSD dostala od Tomáše Melicha, někdejšího spolužáka předsedy soc. dem. Jiřího Paroubka, daruje strana na pomoc oblastem postiženým povodněmi. Na páteční tiskové konferenci v Lidovém domě to oznámil šéf ČSSD.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Soc. dem. nějakou dobu poté, co vyšlo najevo, že na Melicha vedla komunistická Státní bezpečnost svazek jako na svého agenta, poslala sponzorský dar do notářské úschovy. Melich se soudí s ministerstvem vnitra o vyškrtnutí ze svazků StB. V nich figuruje jako člověk podílející se na obchodu se zbraněmi.

„Změnili jsme rozhodnutí s ohledem na povodně a 13 miliónů použijeme ke zmírnění následků povodní ve prospěch krajů, měst a obcí, aby peníze došly do menších obcí, případně jednotlivým občanům. Jsme si vědomi toho, že kdo rychle dává, dvakrát dává,“ prohlásil Paroubek.

Paroubek podle svých slov o tom, že strana dá jeho dar na povodně, s Melichem nemluvil. „Jsou to naše peníze a za druhé se domnívám, že s tím nebude mít žádný problém,“ řekl předseda ČSSD.

ČSSD peníze po konzultacích s hejtmany rozdělí příští či přespříští týden, doplnil Paroubek. Předseda soc. dem. dodal, že strana již vybrala 1,5 miliónu, a po 500 tisících darovala Bohumínu, Karviné a Frýdku-Místku.

Reklama

Výběr článků

Načítám