Hlavní obsah

Na víkend se oteplí, červen však bude chladnější a deštivější

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhodobý výhled počasí, který ve čtvrtek zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, slibuje na období do poloviny června spíše podprůměrné teploty a dostatek srážek. Na víkend a začátek příštího týdne však meteorologové slibují příjemné teploty nad 20 stupňů

Článek

Meteorolog ČHMÚ Štefan Handžák konstatoval, že již v pátek se odpolední teploty dostanou na 16 až 20 stupňů Celsia, přičemž o víkendu bude ještě zhruba o dva stupně tepleji.

Nejteplejším dnem bude pro následující období příští pondělí, kdy by se podle Handžáka měla rtuť teploměru dostat odpoledne na 20 až 24 stupňů Celsia. Místy by mohlo být až letních 25 stupňů.

Jak meteorolog doplnil, již v průběhu dne by však mělo v souvislosti s přechodem studené fronty přibývat oblačnosti, což s sebou přinese přeháňky, bouřky a následné ochlazení.

Po zbytek týdne by podle všeho mělo být převážně oblačno s ranními teplotami mezi 11 a sedmi stupni, odpolední maxima se dostanou na 13 až 18.

Na červen meteorologové slibují postupné oteplování. Handžák tvrdí, že teploty budou postupně stoupat na 20 až 25 stupňů. Opět se místy budou objevovat přeháňky a bouřky.

Reklama

Výběr článků

Načítám