Hlavní obsah

Plzeňská práva mají deset adeptů na odebrání titulu Mgr.

Plzeň
Aktualizováno

Práva v Plzni mají deset návrhů na odebrání titulu Mgr., jde vesměs o rychlostudenty. Děkan fakulty Jiří Pospíšil je ještě v pátek podepíše a odešle rektorovi Západočeské univerzity. Ostatní návrhy budou v pondělí. Mezi adepty je podle ČTK i chomutovská primátorka Ivana Řápková a starosta Prahy 5 Milan Jančík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Děkan Jiří Pospíšil

Článek

"Návrhy odpoledne, případně v podvečer podepíši. Potřebuji ještě, aby si je přečetl proděkan (Petr Bezouška), který je u státnic," uvedl v pátek Pospíšil.

Ostatní návrhy fakulta odešle v pondělí. Snaží se tak dodržet termín 15. května, do něhož se zavázala prověřit problémové studenty magisterského studia a odeslat návrhy. Adepty na odebrání titulu vytipovala komise rektora, jež našla pochybení u celkem 44 magistrů.

Podle Pospíšila se celá jedna část případů týká takzvaných rychlostudentů, tedy lidí, kteří v Plzni studovali kratší než standardní dobu. Mezi nimi jsou i případy pouze několikaměsíčního studia.

"U těchto lidí nemá univerzita ve svém archivu doloženo předchozí studium. Bude tedy na nich, aby v rámci správního řízení, které zahájí pan rektor, doložili doklady o tom, že studovali adekvátní studium na jiné právnické fakultě," dodal děkan. Pochybení spojené s rychlostudiem se často kumuluje i s dalšími nedostatky, jako například nestandardním složením státnicové komise, chybějícími dokumenty o zkouškách a podobně.

Odebrání titulu údajně hrozí Řápkové i Jančíkovi. Tato jména potvrdila i ČTK.

Fakulta dosud navrhla odebrat titul devíti držitelům Ph.D. a sedmi bakalářům. Zahájení správního řízení je v kompetenci rektora.

Reklama

Výběr článků

Načítám