Hlavní obsah

Zeman uspěl, v šumavském parku je ministerská kontrola

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda Strany práv občanů – zemanovci (SPOZ) Miloš Zeman uspěl u ministra financí Eduarda Janoty s výzvou prověřit hospodaření Správy Národního parku Šumava. Ministerstvo financí v úterý potvrdilo, že mimořádná kontrola byla zahájena a šéf resortu Janota o ní rozhodl na základě Zemanova podnětu obsaženého v otevřeném dopise.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda SPOZ Miloš Zeman

Článek

„V rámci výkonu kontrolní činnosti ministerstva financí provádí pracovníci odboru kontroly ministerstva financí a Finančního ředitelství v Českých Budějovicích veřejnosprávní kontrolu u Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava,“ uvedl na dotaz Práva mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Kontrola se zaměří na hospodaření parku Šumava s důrazem na využití dotací. „Program bude možné rozšířit podle poznatků získaných v průběhu kontroly,“ doplnil Jakob.

Šéf Správy Národního parku Šumava František Krejčí v úterý Právu řekl, že kontrola potrvá čtyři nebo pět týdnů. Dodal, že si není vědom jakéhokoli důvodu k obavám ohledně zkoumání prováděného ministerstvem financí.

Otevřený dopis Janotovi zaslal šéf SPOZ v dubnu. Vyzval v něm k prověření hospodaření Správy Národního parku Šumava a využití miliardové dotace státu od roku 2005.

„Výsledkem využití těchto dotací jsou však bohužel již nenávratně uschlé obrovské lesní plochy o rozloze nejméně 20 procent z celkového množství 55 000 hektarů lesa,“ napsal Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám