Hlavní obsah

Škromach: Budoucnost důchodů musíme vyřešit do konce roku

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stínový ministr ČSSD Zdeněk Škromach v nedělní televizní debatě na Primě upozornil, že řešení problému důchodové reformy musí padnout již do konce tohoto roku, aby změny spojené s vyššími náklady na důchody byly zaneseny do rozpočtu na příští rok.

Foto: René Volfík, ČTK

Zdeněk Škromach

Článek

Podle Škromacha by měla panovat na změně obecná shoda, aby se zákon neměnil i s další vládou. Škromach navíc vyjádřil naději, že politikové už nebudou pod tlakem voleb a budou se chovat odpovědněji. Odmítl také původní plán řešení tím, že sociální demokraté jednoduše přejmenují důchodové pojištění na důchodovou daň.

„Je to myšlenka Havla, je to jeho osobní názor, ale tím se to nevyřeší, to by zase někdo napadl. Je třeba udělat širší rozbor,“ řekl volební lídr ČSSD Zlínského kraje.

Carbol: zákon může změnit společenský trend

Jiří Carbol prohlásil, že všechny strany by měly jednoznačně deklarovat, jak hodlají výpočet důchodů změnit ještě před volbami.

„My jsme za úplnou solidaritu každého s každým. Je třeba řešit základ toho systému. Chceme odstranit diskriminaci rodin s dětmi, protože pak bude víc dětí a plátců do toho systému,“ řekl Carbol s tím, že je přesvědčen, že změnou zákona je možné změnit i společenský trend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám