Hlavní obsah

Bobošíkovou podpoří v kampani Helena Vondráčková

Novinky, jas

Politické strany v rámci kampaně sází i na známé a populární tváře. Zatímco ČSSD se již tradičně opírá o podporu herců Kateřiny Brožové či Jiřího Krampola, zelené podporují exprezident Václav Havel či dokumentaristka Olga Sommerová. Jana Bobošíková v úterý upozornila média, že ji podpoří zpěvačka Helena Vondráčková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Helena Vondráčková

Článek

Suverenita opomněla z těla e-mailu odeslaného z adresy Jany Bobošíkové vymazat interní dovětek, takže se média dozvěděla, že " je to bomba, zatím nic víc nesdělovat".

Manažer a manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal informaci potvrdil s tím, že podpora jeho manželky se týká výlučně Jany Bobošíkové. "Helena podpoří Janu Bobošíkovou v Moravskoslezském kraji, kde se zúčastní a vystoupí na třech až čtyřech mítincích," řekl Novinkám Michal.

"Podpory paní Vondráčkové si nesmírně vážím. Léta ji obdivuji jako vynikající zpěvačku a profesionálku, jejíž tvorba se stala součástí národní kultury,“ uvedla v oficiální části  prohlášení Bobošíková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Bobošíková

 Podpora osobností je kolorit

Podpora politikům ze strany známých osobností není specifikem nynějších voleb. V devadesátých letech ji ještě pod vedením tehdejšího předsedy a nynějšího prezidenta Václava Klause často využívala především ODS, na jejíž mítincích defilovali zpěváci a herci v čele s Lucií Bílou.

Před letošními volbami se ODS opírá například o sympatie zpěvačky Evy Pilarové či hokejisty Jaromíra Jágra, který loni straně věnoval čtyři milióny korun.

Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi fandí například režiséri Miloš Forman či herečka Eva Holubová.

Brožová kandidaturu vzdala, Šlégr má šanci

Sociální demokraté se rozhodli jít ještě dále a loni před plánovanými předčasnými volbami oznámili, že Brožová za ně bude dokonce kandidovat do Sněmovny. Herečka nakonec svou účast v politice s ohledem na pracovní vytížení vzdala. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek s herečkou Kateřinou Brožovou

Do ČSSD naopak může zamířit hokejista Jiří Šlégr, který po letošní sezóně ukončil kariéru a o hlasy voličů se bude ucházet z druhého místa kandidátky v Ústeckém kraji hned za stranickým  šéfem Jiřím Paroubkem. Doposud Šlégr působil jako zastupitel na komunální úrovni. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám