Hlavní obsah

Týden bude teplý a slunečný, ochladí se až na víkend

Novinky, Jaroslav Soukup

Po slunečném víkendu začne počasí v České republice od západu ovlivňovat fronta, která s sebou přinese srážky a mírné ochlazení. V dalších dnech však oblačnosti znovu ubude a odpolední maxima budou šplhat až nad 20 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Winfried Rothermel, ČTK

Článek

V pondělí bude od západu v souvislosti s přechodem frontálního systému oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami. Mohou se objevit i bouřky. Zatímco na Moravě a ve Slezsku se  odpolední maxima dostanou až k 22 stupňům, na západě Čech bude kolem 18 stupňů Celsia.

Oblačnou oblohu s občasnými přeháňkami slibuje počasí i na úterý. Teploty se budou pohybovat v intervalu 14 až 18 stupňů. Na 16 až 20 stupňů se dostanou odpolední maxima ve středu, která by měla být polojasná až skoro jasná.

Na slunečnou oblohu se můžeme těšit ve čtvrtek, přičemž odpoledne by se rtuť teploměru mohla dostat k 20 až 24 stupňům.

Další frontální systém, který s sebou přinese srážky a ochlazení, slibují meteorologové na pátek. V průběhu dne by mělo přibývat oblačnosti a měly by se objevit přeháňky. Teploty budou před frontou kulminovat na 25 stupních Celsia.

Ranní teploty budou klesat na osm až tři stupně, přičemž zejména ve středu a ve čtvrtek se při celonočním vyjasnění mohou objevit přízemní mrazíky.

Výhled na víkend zatím slibuje teploty mezi 13 a 17 stupni a oblačno s deštěm.

Reklama

Výběr článků

Načítám