Hlavní obsah

Bém: Strašná škoda, že Chalupa po čistce ztrácí šanci stát se primátorem

Praha

Pražský primátor Pavel Bém není ze změn provedených před volbami ve vedení pražské ODS nadšen. V rozhlasovém pořadu Impulsy Václava Moravce litoval ztráty svých tří zástupců, zejména odvolání místopředsedy Tomáše Chalupy, protože se tak podle jeho slov snížily šance na jeho zvolení primátorem. Bém také vyjmenoval své čtyři možné nástupce: Rudolf Blažek, Pavel Klega, Milan Richter a David Vodrážka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Pavel Bém

Článek

„Co je pro mne podstatné, Tomáš Chalupa skutečně v tuto chvíli dle mého názoru tuto pozici nebo šanci na primátorský řetěz ztrácí a je to strašná škoda, protože je úspěšným starostou jedné z největších pražských městských částí. Považuji za strašnou škodu, že toho pracanta a úspěšného starostu prostě jsme nechali stranou. Považuji to i k němu za nefér,“ uvedl Bém.

Podle něj bylo na pražském kongresu “vidět, že tam byla dohodnuta silná skupina kolegů na tom, aby ty změny proběhly.“ Výsledný efekt ale bude patrný až po volbách. „Já jsem přesvědčen, že ty změny budou v konečném důsledku interpretovány veřejností jako buď neutrální, anebo mírně pozitivní,“ doplnil Bém.

Na otázku, zda by mohl jmenovat kandidáta na post primátora, řekl, že ho nezná. Podle jeho názoru jsou však nyní ve hře čtyři jména nejviditelnějších pražských politiků ODS. „Samozřejmě tam nepochybně asi bude patřit můj první náměstek Rudolf Blažek, ale budou tam patřit i jiní, bude tam patřit náměstek Klega a bude tam možná patřit i Milan Richter, možná že tam bude patřit David Vodrážka,“ řekl primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám