Hlavní obsah

Zemanovci podali kvůli uplácení členů trestní oznámení

Právo, Rudolf Prchal
Ústí nad Labem

Ústecké vedení Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) podalo trestní oznámení kvůli pokusům uplatit některé její kandidáty do květnových voleb do Sněmovny. Podle požadavků neznámých plátců měli za určitý obnos svou kandidaturu stáhnout, a to v době, kdy by již nebylo možné kandidáta nahradit. Právo o tom ve středu informoval krajský předseda strany Pavel Jursík.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda SPOZ Miloš Zeman

Článek

Podle Jursíka SPOZ požádala o podání trestního oznámení pro trestný čin podplácení a podezření z trestného činu útisku pražskou advokátní kancelář, která již oznámení podala na státním zastupitelství.

„Tito lidé telefonicky pod smyšlenými jmény oslovili ve čtyřech okresech kraje našich pět kandidátů. Jeden z oslovených kandidátů pod nátlakem prohlášení o odstoupení z kandidátky podepsal a přijal 100 tisíc korun. Oznámil to krajskému vedení strany a nyní na své kandidatuře trvá,“ uvedl ve středu Jursík.

Lídrem SPOZ v Ústeckém kraji je bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman. Sociální demokraté proti SPOZ v regionu vedou inzertní kampaň.

Naposledy se v médiích objevily velké inzeráty podepsané sociálními demokraty, které vypočítávají důvody, proč by lidé neměli SPOZ volit.

Reklama

Související články

Zemanovci tvrdí, že je chtěl někdo uplatit

Několik kandidátů Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ) bylo v uplynulých dnech anonymními osobami osloveno s nabídnou větší částky peněz v případě, že odstoupí...

Výběr článků

Načítám