Hlavní obsah

Vlčkův exporadce Vrtal popřel zneužití dotace

Právo, rsk

Bývalý poradce předsedy Sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD) podnikatel Petr Vrtal se ve čtvrtek dopisy obrátil na šéfa sociální demokracie Jiřího Paroubka a ministra financí Eduarda Janotu. Ohradil se v nich proti podezření, že zneužil 25miliónovou státní dotaci na výstavbu neziskového sportovního centra v Harrachově.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vrtal tvrdí, že nynějšího předsedu Sněmovny Miloslava Vlčka (na snímku) v době přidělení dotace neznal.

Článek

Podle Vrtala jsou zprávy o zneužití dotace zveřejněné v Hospodářských novinách nepravdivé a zmanipulované, ke vložení prostředků do hotelu v Harrachově, který se nyní prodává za 120 miliónů, prý nedošlo. Podle něj lze ze záznamů bankovních operací ověřit, že se peníze utratily za stavební práce.

„V této souvislosti lze rovněž uvést, že u občanského sdružení již přibližně před tři čtvrtě rokem byla započata kontrola finančního úřadu, která neshledala v průběhu kontroly žádná pochybení, kontrola není dosud ukončena s ohledem na dokončení celé akce,“ napsal Janotovi Vrtal.

Kauzu podnikatel označil za součást předvolebního boje, v dopise Paroubkovi navíc napsal, že v době přidělení dotace ani Vlčka neznal. Předseda Sněmovny se však u poslanců za schválení dotace zasazoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám