Hlavní obsah

ČSSD nevede negativní kampaň, tvrdí Urban

Novinky, jim

Na dotazy čtenářů Novinek odpovídal v úterý stínový ministr průmyslu a obchodu a místopředseda ČSSD Milan Urban. Řada otázek se týkala vyostřující se předvolební kampaně, která zaplavila republiku. Od negativní kampaně se ale ČSSD distancuje, podle Urbana strana neiniciovala vyvěšení bannerů na internetu proti místopředsedovi ODS Ivanu Langerovi ani nedodala bulváru informace kolem podřízené lídra ODS Petra Nečase.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„ČSSD nevede negativní kampaň. Nestojí tedy ani za bannerovou kampaní namířenou proti Ivanu Langerovi ani za informacemi proti Petru Nečasovi,“ odpověděl Urban čtenáři, který se pozastavoval nad bannery proti Langerovi dávající ho do souvislosti se zavražděným podnikatelem Františkem Mrázkem.

Zároveň se ptal, zda ČSSD napomohla tomu, aby byly z ministerstva práce a sociálních věcí protizákonně vyneseny výplatní pásky někdejší Nečasovy podřízené Jany Nagyové a poskytnuty deníku Blesk. List napsal, že si Nagyová za osm měsíců na postu ředitelky kanceláře vydělala až dva milióny hrubé mzdy. Nečas předtím rozháněl nepodložená nařčení, že má s Nagyovou poměr. [celá zpráva]

„Taky nejsem šťastný z různých antikampaní. Sociální demokracie určitě není příznivcem tohoto způsobu předvolebního boje. My bychom si představovali více seriózních diskusí nad programovými záležitostmi,“ vysvětlil dalšímu čtenáři Urban.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Jiný čtenář se tázal, jestli by bylo možné omezit volební systém tak, aby nemohla volby vyhrát strana, která dá většímu počtu obyvatel více slibů. „Není možné tu nefér hru nějak omezit?“ ptal se doslova čtenář.

„Ta hra, o které mluvíte, se jmenuje demokracie. Demokracie je komplikovaná, drahá, pomalá, ale pořád je to ten nejlepší způsob vládnutí. Myslím, že lidé jsou dost chytří na to, aby se dobře a spravedlivě rozhodli,“ odvětil Urban.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám