Hlavní obsah

Zemanovci změnili kvůli průzkumu lídra na Zlínsku

Právo, Jiří Ovčáček

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) ve středu změnila lídra kandidátky ve Zlínském kraji. Důvodem je, že podle průzkumu veřejného mínění pro ČT zde strana nepřekročila hranici pěti procent nutnou pro vstup do Sněmovny. Pro dobytí dolní komory jí chybělo půl procenta hlasů. Ve Zlíně tak povede zemanovce Petr Vladovič.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

Dosavadní lídr Karel Nedbálek odstoupil z kandidátky, jedničkou se tak stal starosta Slavkova Petr Vladovič. „Dosavadní lídr JUDr. Ing. Karel Nedbálek přenechal své místo dosavadní zlínské dvojce Petru Vladovičovi. Důvodem změny bylo, že podle údajů z průzkumů agentur STEM a SC uskutečněných pro Českou televizi a Český rozhlas nepřesáhla SPOZ ve Zlínském kraji hranici 5 procent,“ informoval ve středu Marek Rejman z tiskového oddělení zemanovců.

Vladovič, který je starostou Slavkova na Uherskobrodsku, loni přešel k zemanovcům z ODS. Vadil mu postoj občanských demokratů k EU a chování šéfa strany Mirka Topolánka. V roce 2006 se Vladovič stal ve dvaceti letech nejmladším českým starostou.

Nedbálkovi SPOZ poděkovala za odvedenou práci. „Přejeme novému lídru Zlínska Petru Vladovičovi mnoho štěstí a úspěchů v nadcházejících obdobích, a zároveň všem ostatním politickým stranám alespoň stopový výskyt kandidátů se srovnatelnou mírou sebereflexe a odpovědnosti k voličům, jakou projevil kandidát SPOZ ve Zlínském kraji JUDr. Ing. Karel Nedbálek,“ pochválili se zemanovci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám