Hlavní obsah

V pražském metru po útocích v Moskvě zesílily kontroly

Praha

Městští strážníci v souvislosti s pondělními ranními bombovými útoky v Moskvě důsledněji kontrolují pražské metro. Informoval o tom náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Rudolf Blažek (ODS).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na bezpečnost v metru a dalších prostředcích městské hromadné dopravy dohlíží zvláštní útvar městské policie. Pracují v něm dvě stovky strážníků. „Jde o preventivní opatření, žádné informace o hrozícím nebezpečí nemáme,“ zdůraznil Blažek.

Dopravní podnik již také začal s instalací speciálních protiteroristických košů, vybaveny jimi jsou zatím stanice Kačerov a Pankrác. Ve zbylých zastávkách metra budou tyto koše umístěny do konce dubna, uvedl mluvčí pražského dopravního podniku (DPP) Ondřej Pečený.

Foto: Archiv, Právo

Protiteroristický koš izraelské výroby

Před případným teroristickým útokem cestující v metru chrání také protichemický systém. Zatím ve zkušebním provozu, ale podle Blažka je již plně funkční. Zprovoznění systému stálo několik desítek miliónů korun.

Jak řekl Právu bezpečnostní ředitel DPP Antonín Fedorko, třetím opatřením ke zvýšení bezpečnosti cestujících bude osazení vstupů turnikety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám