Hlavní obsah

Bývalého šéfa klatovské ODS bude za výtržnost řešit přestupková komise

Právo, Patrik Biskup

Dnes již bývalého šéfa klatovské ODS a radního města Davida Koláře bude za výtržnost v restauraci v Železné Rudě řešit přestupková komise místního městského úřadu. Její předseda Miroslav Maštera Právu ve středu potvrdil, že už od policie dostal spisový materiál. „Rozhodnout bychom měli do třiceti dnů,“ uvedl Maštera.

Foto: ods-klatovy.cz, Novinky

Šéf klatovské ODS David Kolář je zároveň radním města Klatovy.

Článek

Komunální politik se dostal do konfliktu s policií 5. března večer. „Jednatřicetiletý muž slovně i fyzicky napadl svoji přítelkyni. Když přijela na místo hlídka, muž policistům nadával a snažil se s nimi i prát. Ti ho zpacifikovali, naložili do auta a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici do Plzně. Během cesty se muž znovu vzpouzel, a tak dostal na ruce pouta. Po příjezdu na záchytku se jeho agresivita ještě vystupňovala. Policisté si proto raději přivolali posily,“ uvedla Dana Landmanová z klatovského ředitelství policie.

Kolářovo jednání policisté nakonec posoudili jako přestupek proti občanskému soužití, za což může dostat až dvacetitisícovou pokutu. Od trestního stíhání zachránil Koláře personál restaurace, který během jeho řádění zamkl dveře a lokál se tak stal místem veřejnosti nepřístupným. Tím padla základní podmínka pro zahájení stíhání za trestný čin výtržnictví.

Tak zlý to nebylo, tvrdí výtržník

Sám Kolář se k celé věci nechtěl příliš vyjadřovat. „Až tak zlý to zase nebylo,“ prohlásil. Podle svých slov se dostal do problémů s přítelkyní. „Pokud já vím, tak žádnou újmu neutrpěla. Byla to standardní hádka potom, co jsme se rozešli,“ řekl  Kolář.

Na chování k policistům si už nepamatuje. „Na to si nevzpomínám. Myslím si ale, že všechno bylo v pořádku,“ dodal. Poté, co Právo na chování Koláře upozornilo, opustil funkci předsedy místního sdružení ODS v Klatovech, místopředsedy oblastního sdružení ODS a Regionální rady ODS v Plzeňském kraji. Dál zůstává jen radním v Klatovech.

To, že Kolářův přestupek bude projednávat radnice v Železné Rudě, nahrává spekulacím o objektivitě. V čele úřadu je totiž Kolářův spolustraník a někdejší kolega z vedení oblastního sdružení ODS Michal Šnebergr.

„Těžko z pozice starosty mohu tu věc nějak ovlivnit. Komise je nezávislá,“ prohlásil Šnebergr. Ani předseda přestupkové komise  nevidí důvod, proč by případ nemohla zdejší komise řešit. „Já osobně v tom problém nevidím. Je možné, že až s případem seznámím členy komise, může někdo z nich říci, že se podjatý cítí,“  řekl Miroslav Maštera. Podle něho nikdo ze členů komise není politicky angažovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám