Hlavní obsah

Pražská ODS svolá na duben mimořádný sněm, na programu jsou kandidátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rada pražské ODS ve středu rozhodla o svolání mimořádného regionálního sněmu na duben, kterému se primátor Pavel Bém bránil. Sněm totiž může ještě významně přeškrtat kandidátku, na níž šéf pražských občanských demokratů figuruje na druhém místě. Podle kuloárních informací sílí uvnitř organizace hlasy po Bémově odstranění z volitelné pozice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražský primátor Pavel Bém

Článek

Dubnový sněm by se měl zabývat podzimními komunálními volbami a volbami do Senátu. Dá se ale očekávat, že někteří členové budou chtít řešit i personální otázky týkající se vedení pražské ODS. Kandidátky do sněmovních voleb musí být podány do 23. března, podle serveru aktualne.cz lze však i po termínu kandidátku proškrtat.

Pražští občanští demokraté řeší problém, jak obhájit vítězství strany v květnových volbách. Poslední průzkumy totiž naznačují volební fiasko v tradičně modré baště. Někteří se údajně domnívají, že odstraněním Béma a jemu blízkých lidí z kandidátky by se podařilo nepříznivý trend zvrátit.

Pražským magistrátem otřásl v poslední době hlavně skandál kolem multifunkční karty Opencard. Pražany podle auditu stála 800 miliónů, přitom nevydělala ani korunu. Policie se nyní zabývá tím, zda firma Haguess, která dostala od magistrátu projekt na starosti, si nevytvořila zakázku na míru.

Nato se začaly připomínat další podezřelé machinace na magistrátu a preference ODS zamířily dolů. Bém, který před rokem kandidoval na post předsedy celé strany, mluví o všech kauzách zveřejněných v médiích jako o fikci. Nad jeho kandidaturou do Sněmovny se však pozastavoval i jeho někdejší rival, šéf ODS Mirek Topolánek a naznačil, že si chce Bém zajistit imunitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám