Hlavní obsah

Rath: S Kalouskem bych se ve vládě nesnesl

Právo, rap
Praha

Středočeský hejtman a poslanec David Rath (ČSSD) v pondělí jmenoval podmínky, za nichž by nevstoupil do vlády. Rath stále plní roli stínového ministra zdravotnictví, ale v minulých dnech už se vyjádřil, že post skutečného ministra pravděpodobně nevezme a neopustí hejtmanské křeslo. Na pondělní tiskové konferenci ale zopakoval, že rozhodnutí není definitivní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec za ČSSD a hejtman Středočeského kraje David Rath

Článek

„Definitivní rozhodnutí padne až po volbách, bude také záležet na tom, kdo bude ve vládě, jaká bude koalice. Rozhodně bych nebyl ve vládě s ODS. Rozhodně bych tam neusedl s Kalouskem (Miroslav Kalousek - místopředseda TOP 09, pozn.red.), s nímž bychom se tam nesnesli a opakovanými interpersonálními spory a konflikty bychom jen zdržovali jednání vlády. To by určitě nebylo produktivní,“ uvedl Rath.

Zároveň odmítl, že by vedení ČSSD uvažovalo o Milanu Kubkovi, prezidentu lékařské komory, jako o případném novém ministru zdravotnictví.

„Samozřejmě, že se o personálním obsazení mluví a musí to být připravené, i kdyby to nedopadlo. Doktor Kubek není tím, o kom by se vážně uvažovalo, ale zvažuje se celá řada jmen,“ uvedl Rath.

Reklama

Výběr článků

Načítám