Hlavní obsah

Počasí slibuje slunečný, ale mrazivý týden

Novinky, Jaroslav Soukup

Mrazivá rána a nejvyšší denní teploty jen pozvolna šplhající na bod mrazu, právě tak bude vypadat druhý březnový týden. V úterý a ve středu si užijeme slunečné počasí a méně oblačnosti zatím slibuje i víkend. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Po víkendové sněhové nadílce je Česká republika i nadále pod vlivem severního studeného proudění, které bude postupně slábnout v druhé polovině týdne. "V pondělí ráno meteorologové naměřili nejnižší teplotu v Černé v Pošumaví, kde rtuť teploměru klesla na -21,5 stupně Celsia," konstatovala Honsová.

Po pondělí, které bude převážně ve znamení zatažené oblohy a sněhových přeháněk se v úterý můžeme těšit na polojasnou až skoro jasnou oblohu. Ranní teploty budou znovu klesat na minus šest až minus deset stupňů Celsia, přičemž na horách může být až -15. Přes den by mělo být minus tři až plus jeden stupeň.

Velmi podobné počasí by mělo být i ve středu, přičemž nejnižší ranní i nejvyšší denní teploty by mohly být o stupeň vyšší. Navečer se však začne na naše území nasouvat frontální systém, který od jihu přinese více oblačnosti.

Čtvrtek i pátek proto budou převážně oblačné a zatažené. V nížinách se budou vyskytovat smíšené či mrznoucí srážky, které budou od vyšších poloh sněhové. Čtvrteční nejnižší ranní teploty budou mezi minus třemi a minus sedmi stupni, přes den mezi minus jedním a třemi stupni. V pátek se rtuť vyšplhá až ke čtyřem stupňům.

Relativně méně oblačnosti by mohlo být nad Českou republikou o víkendu, přičemž pozvolna narůstat by mohly i teploty.

Reklama

Výběr článků

Načítám