Hlavní obsah

Princ Charles s chotí se setká s manželi Havlovými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Britský princ Charles a jeho choť Camilla se během své návštěvy České republiky setkají s exprezidentem Václavem Havlem a jeho manželkou Dagmar. Schůzka je v plánu 23. března v Praze.

Foto: Fred Thornhill , Reuters

Princ Charles s manželkou Camillou

Článek

Charles s Camillou, vévodkyní z Cornwallu, navštíví Česko mezi 20. až 23. březnem.

První den po příletu je přijme prezident Václav Klaus na Pražském hradě, poté si prohlédnou kostel svatého Cyrila a Metoděje.

Večer pro ně prezidentský pár na Hradě pořádá oficiální večeři. V neděli 21. března se Charles s Camillou podívají do kostela svatého Klimenta a zhlédnou představení Don Giovanni ve Stavovském divadle.

V pondělí 22. března se jejich program rozdělí. Zatímco princ z Walesu zavítá do ekologické vesnice Hostětín na Uherskohradišťsku a do Masarykovy univerzity v Brně, Camilla zůstane v Praze a půjde se podívat do Střediska výcviku vodících psů v Jinonicích a do baletní školy Národního divadla. Poté se oba setkají na večerní recepci v budově britského velvyslanectví v Praze

Vedle schůzky s Havlovými je v úterý 23. března čeká ještě návštěva školy English College ve Vysočanech. Poté z Česka členové britské královské rodiny odletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám