Hlavní obsah

Starosta Náchoda čelí stíhání kvůli prodeji pivovaru

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Policie zahájila trestní stíhání starosty Náchoda Oldřicha Čtvrtečky (ODS), kvůli loňskému prodeji městského pivovaru liberecké společnosti LIF za celkem 150 miliónů korun. Obviněn byl ze dvou trestných činů - zneužití pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Starosta byl obviněn ze dvou trestných činů

Článek

„Každému musí být jasné, že starosta neprodává, prodává zastupitelstvo. Starosta má pouze jeden jediný hlas v zastupitelstvu a je povinen řídit se usnesením zastupitelstva,“ odmítá obvinění Čtvrtečka, který nyní očekává předvolání k výslechu.

O zahájení trestního stíhání chtěl starosta informovat vedení města v pátek na pravidelné poradě, příští úterý bude o problému diskutovat Rada města.

Jak uvedla ČTK starostu obvinili kriminalisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Mluvčí útvaru Roman Skřepek však sdělil, že o obvinění starosty Náchoda nemá žádné informace. Ty by podle něj měl podávat dozorující státní zástupce z náchodského státního zastupitelství. Státní zástupce bude podle ČTK k zastižení až ve čtvrtek dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám