Hlavní obsah

John: Nedůvěřujte žádnému politikovi, že vás nepodvede

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nedůvěřujte žádnému politikovi, že vás nepodvede, vzkázal čtenářům Novinek předseda strany Věci veřejné (VV) Radek John. Uvedl také, že pokud by se dostaly VV do Sněmovny, mají stejnou pozici ke všem stranám. Pokud se nepolepší, nemají potřebu ubližovat si tím, že by s nimi uzavírali koalici. John byl hostem pátečního chatu se čtenáři.

Článek

"Nedůvěřujte žádnému politikovi, že vás nepodvede, leda tomu, kdo sám vytváří záruky, že nebude moci podvádět," reagoval John na dotaz, kde má veřejnost záruky, že nepodvede voliče podobně jako se zachoval v případě manželky, když tajil nemaželskou dceru. Zopakoval, že jeho i stranickou priorotou bude boj proti korupci.

John reagoval i na výpady ze strany ČSSD, která v pátek znovu zpochybnila jeho působení ve společnosti Ora Print s tím, že zatímco John byl předsedou představenstva, manželka podnikatele Romana Janouška Simona Steiningerová zasedala ve správních orgánech společnosti.

"Tady vidíte, že opravdu s Janouškem nemám nic společného, protože jsem opravdu nevěděl, že paní, která se jmenovala Steinengerová, by měla být manželkou pana Janouška. Já se totiž neptám každé ženy, která má příjmení jiné než Janoušková, jestli náhodou není Janouškova manželka," opáčil John.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Radek John na on-line chatu

John se vyjadřoval i k otázkám financování VV či privatizace státního majetku.

"Já bych teď neprivatizoval nic, v době krize to také není výhodné. Umím si ale představit, že například letiště v Praze, které by teď nebylo výhodné prodat, by bylo možné pronajmout na nějakou dobu," uvedl s tím, že by se neměla opakovat divoká privatizace 90. let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám