Hlavní obsah

Zemana zvolí šéfem ve stejném hotelu jako Paroubka

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O víkendu 6. a 7. března se v Praze uskuteční ustavující sjezd Strany práv občanů (SPO) expremiéra Miloše Zemana. Delegáti na sjezdu posvětí změnu názvu strany. K SPO přibude ještě přízvisko zemanovci. Nový politický subjekt tak bude mít novou zkratku SPOZ.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Hönig s Milošem Zemanem

Článek

Na sjezdu bude také Zeman oficiálně zvolen předsedou strany. Jak prozradil Právu mluvčí SPO Eduard Zeman, delegáti budou po oba dva dny rokovat v Top Hotelu Praha. Na jednání bude Miloš Zeman oficiálně zvolen předsedou nové strany, vybráni budou také místopředsedové.

Podle mluvčího se bude schvalovat též program a stanovy. V plánu je i oficiální posvěcení změny názvu, kdy k SPO přibude přízvisko zemanovci. V neděli dopoledne pak bude slavnostně představen autobus Zemák, ve kterém novopečený předseda v rámci volební kampaně objede republiku.

Top Hotel Praha je oblíbeným místem dostaveníček politických stran. Konaly se zde akce jak ODS, tak ČSSD. Zemanův přítel Miroslav Šlouf zde pak slavil 60. narozeniny. Zajímavé je, že v tomto hotelu byl v květnu 2006 na mimořádném sjezdu poprvé zvolen šéfem ČSSD Jiří Paroubek.

Právě s Paroubkem bude Zeman soupeřit v Ústeckém kraji o přízeň voličů. Už nyní je zřejmé, že to bude ostrý souboj. Zemanova SPO je terčem útoků, kdy se objevují falešné stranické plakáty nebo jsou v tisku vydávány inzeráty útočící na nový politický subjekt.

Reklama

Výběr článků

Načítám