Hlavní obsah

Natálka asi přijde o další prst

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tříletá Natálka, která byla loni v dubnu vážně popálena při útoku žhářů ve Vítkově na Opavsku, se zatím ještě nestačila zotavit z plastické operace prstů, kterou prodělala v úterý, a už se její maminka dozvěděla další nepříjemnou zprávu. Lékaři budou asi muset dívce v budoucnu amputovat malíček na levé ruce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka s matkou Annou Sivákovou

Článek

Právu to potvrdila matka Natálky Anna Siváková. Natálka už při předchozích operacích přišla o dva prsty na pravé ruce. Teď ji zřejmě totéž čeká na levé ruce, což bude pro dívku další velká rána. Před požárem totiž byla pravačka a nyní se musela například učit jíst levou rukou.

„Při operaci se lékaři snažili prsty narovnat, protože kůže se scvrkává a potom není možné s prsty hýbat. Doktoři říkali, že bohužel nemůžou vyloučit amputaci malíčku na levé ručičce,“ řekla Siváková.

Do nemocnice se svou dcerou nastoupila v pondělí právě kvůli tomu, že Natálce kůže na prstech špatně roste. Propuštěna by měla být koncem příštího týdne, ovšem už zjara se má do nemocnice vrátit, protože lékaři chtějí Natálce spravit kůži na krku. „Kůže na krku je napnutá a když Natálka zvedne hlavu, stahuje se a nutí ji otevírat ústa,“ řekla maminka.

Jak Právo informovalo, soud se čtyřmi neonacisty, kteří jsou obžalovaní ze žhářského útoku na dům romské rodiny ve Vítkově, by měl začít v květnu. Čtyřem mladíkům hrozí 12 až 15 let vězení, případně doživotí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám