Hlavní obsah

Miloš Zeman vyloučil, že by se vrátil po porážce Paroubka do ČSSD

Právo, Karel Otcovský, Jiří Ovčáček,
Aktualizováno

Miloš Zeman bude v severních Čechách soupeřit s Jiřím Paroubkem (ČSSD) a Petrem Gandalovičem (ODS). V sobotu Zemana coby lídra kandidátky zvolili delegáti ústecké konference Strany práv občanů (SPO). Zeman vyloučil spekulace, že by se v případě volebního neúspěchu soc. dem. a Paroubkově pádu vrátil do ČSSD. "O tom neuvažuji," řekl Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

SPO má v kraji silnou základnu. Celkem 29 místních organizací zde už eviduje 400 členů. V kraji plánuje SPO před volbami tři projekty na snížení nezaměstnanosti, která na Ústecku dosahuje 15 procent.

"Jsme pro prolomení limitů těžby uhlí. Pro splavnění dolního Labe, včetně výstavby dvou jezů. A pro dostavbu dálnice D8 z Prahy do Ústí," řekl Zeman po skončení konference. Zeman se rozhodl ke kandidatuře, když ho Paroubek obvinil ze zbabělosti.

Miloš Zeman bude v severních Čechách ve volbách soupeřit s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem. Zeman se mj. utká také s Petrem Gandalovičem (ODS) a také bývalým předsedou Strany zelených Martinem Bursíkem. Expremiér Zeman má v plánu před volbami objet ústecký kraj v tradičním autobusu Zemák.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemanovci sestaví kandidátky ve všech krajích

Strana práv občanů (SPO) expremiéra Miloše Zemana bude v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat ve všech krajích. Uvedl to při návštěvě Žďáru...

Výběr článků

Načítám