Hlavní obsah

Zelení "své" ministry z vlády nestáhnou

Právo, Novinky, dan, jas
Praha
Aktualizováno

Strana zelených bude i nadále podporovat kabinet premiéra Jana Fischera. Po setkání s předsedou vlády to ve středu uvedl předseda strany Ondřej Liška. O tom, že by Michael Kocáb a Jan Dusík mohli kabinet opustit se spekulovalo od pondělí, kdy kabinet schválil protikrizová opatření, z nichž některá se zeleným nezamlouvají.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Jan Fischer a předseda zelených Ondřej Liška.

Článek

V úterý Liška uvedl, že kritizovaná opatření nejsou krátkodobá a kabinet není schopen je splnit. Zelené rozlítilo zejména to, že kabinet coby protikrizová opatření schválil například přípravu dostavby dvou bloků Jaderné elektrárny Temelín, komplexní obnovu elektrárny Prunéřov či vybudování jezů na Labi.

Premiér Fischer předsedu zelených na jednání ujistil, že všechny kritizované projekty projdou klasickým řízením a posuzováním. Ministr životního prostředí může i nadále pracovat na normě o ovzduší a teprve jednání vlády rozhodne, zda se norma dostane do legislativního procesu.

Výhrady zelených ke zmiňovaným návrhům nicméně i přes vyjasnění stanovisek nadále přetrvávají, uvedl Liška. Zároveň uznal, že krátce před volbami by odchod ministrů ničemu nepomohl.

Premiér se zároveň ohradil proti tomu, aby se kterýkoliv z ministrů neřídil rozhodnutími kabinetu. Právě takový scénář totiž Liška v minulých dnech naznačoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám