Hlavní obsah

Bývalý soudce Nagy nastoupil do Bohnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý mladoboleslavský soudce Pavel Nagy v pátek nastoupil do psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích. K léčbě se měl přihlásit už v úterý, ale požádal o odklad. V Bohnicích se má podrobit znaleckému zkoumání svého duševního stavu. Právě snížená příčetnost je podle Nagye důvodem, proč si loni domlouval přijetí úplatku od nastrčeného figuranta.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Bývalý soudce Pavel Nagy

Článek

Jak zjistilo Právo, důvodem odkladu úterního nástupu Nagye do Bohnic bylo stěhování z místa bydliště. V ústavu má strávit blíže nespecifikovanou dobu, o jeho propuštění rozhodnou lékaři.

Tvrzením o nepříčetnosti se někdejší soudce brání obvinění z pěti trestných činů, mimo jiné z přijetí úplatku a podvodu. Skrytá kamera zachytila, jak přebírá peníze za informace, k nimž měl z titulu své funkce přístup.

Nagyovi hrozí v případě, že by věc skončila u soudu, až dvanáctileté vězení. Pokud by ale psychiatři jeho nepříčetnost potvrdili, policie by musela stíhání zastavit.

Reklama

Související články

Bývalý soudce Nagy rezignoval kvůli úplatkům

Mladoboleslavský soudce Pavel Nagy se v polovině května dobrovolně vzdal soudcovského taláru kvůli vážnému podezření z korupce. Podle záběrů skryté kamery,...

Soudce Nagye prošetřuje protikorupční policie

Protikorupční policie zahájila úkony trestního řízení proti soudci Pavlu Nagyovi pro několik trestních činů, mimo jiné přijímání úplatků. Právu to řekl mluvčí...

Výběr článků

Načítám