Hlavní obsah

Rozzlobená matka z Chomutova vyhlásila válku prostitutkám

– Chomutov
Právo, Šárka Tonarová

Tak dlouho potkávala čtyřicetiletá Simona Kmoníčková z Chomutova před svým domem polonahé prostitutky, až jí došla trpělivost a rozhodla se zakročit. Nechala po městě vyvěsit šestnáct tabulí, které upozorňují na hrozby plynoucí z prostituce: syfilis, kapavka, hiv.

Článek

"Mám tři dcery a nechci, aby na ně klienti lehkých holek pokřikovali na ulici, když se vracejí za školy," vysvětlila Kmoníčková Právu důvody, které ji vedly k návrhu billboardů.

"Když nazveme špinavou věc bez pokryteckých ohledů špinavou věcí, ten, kdo je za ni odpovědný, to nebude chtít dlouho poslouchat a odejde. A protože nejsnáze se komunikuje bez jazykových bariér, rozhodla jsem se oslovit zákazníky prostitutek obrazem," vysvětlila. Její nápad funguje na jednoduchém principu: většina kuřáků si nezapálí cigaretu pod nápisem, zakazujícím kouření.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Autorka kampaně proti pouličním děvám Simona Kmoníčková

Prostitutky se přesunuly

"Už děláme výš nad městem, dole je to blbý. Otravují tam exekutoři, všude jsou kamery a teď ještě nějaký nápisy," připustila dvojice promrzlých prodejných žen na silnici směrem ke státní hranici.

Šestnáct oboustranných tabulí varuje klienty lehkých žen před rizikem pohlavních nemocí, kriminalitou, neoddělitelně svázanou s prodejem bílého masa a upozorňuje i na násilí, páchané na ženách z chodníků. Ve třech chomutovských ulicích se objevily ve čtvrtek dopoledne.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Instalace varovného bilboardu, který upozorňuje na nebezpečí kontaktu s prostitutkou.

"Vycházela jsem z toho, že se ani na ledacos zvyklým nevěstkám nebude zamlouvat takový vývěsní štít. Předpokládám, že nebudou nabízet své služby pod plakáty, z nichž se dá vyčíst ubohost jejich jednání a bída sexu ve špinavých uličkách nebo na zadním sedadle auta," usoudila autorka nápadu.

Holky i zákazníci v problémech

Odhodlanou ženu podpořilo ministerstvo vnitra i chomutovský magistrát. Ten s pouliční prostitucí bojuje na několika frontách už roky. Pokoušel se ji zakázat městskou vyhláškou, do nejvyhlášenějších ulic umístil kamery. Na lehlé slečny posílá exekutory kvůli nezaplaceným pokutám. Ti ženám a dívkám na ulici zabavují mobily, šperky i peníze.

Do potíží se v Chomutově dostávají i zákazníci prodejných holek. Kamery je zachytí při nastupování prostitutky do auta a obrázek se objeví na internetu. Zákazníkovi navíc přijde domů dopis, z nějž se rodina dozví, co vlastně v Česku nakupoval. Přestupková komise ho totiž vyzývá, aby přijel svědčit  proti prodejné slečně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám