Hlavní obsah

Petra Paroubková: Margaritu budu oblékat do pytle od brambor

Novinky, Jaroslav Soukup
Aktualizováno

Petra Paroubková bude svou dcerku Margaritu oblékat do pytle od brambor. Slíbila to na svém blogu po článcích, ve kterých se média pozastavovala nad luxusním oblečněním nemluvněte při křtu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Manželé Paroubkovi s Margaritou v kostele sv. Mikuláše v Praze.

Článek

"Margaritku budu oblékat do pytle od brambor, na nožičky jí dám laptě nebo omotám starý kapesník," napsala manželka předsedy ČSSD v příspěvku na svém blogu na serveru Aktuálně.

Ragby paparazzi

Křest připodobnila Paroubková díky množství senzacechtivých novinářů k utkání ragby. Pustila se do novinářů, že tito "paparazziové" nepřišli vhodně oblečeni. "A nějaký dress code je nezajímal, díra sem, flek tam – do kostela dobré...," napsala Paroubková. Směrem k žurnalistům ještě napsala: "Utvořili ragbyový mlýn a mleli se navzájem, šlapali po sobě, mířili na kněze a pak jsme se jejich cílem stali my. Co na tom, že nikdo z pozvaných nic neviděl."

Čtenáři se pod příspěvkem Petry Paroubkové nejčastěji pozastavovali právě nad jejími stesky nad chováním novinářů, přičemž jí připomínali, že je na křest sama pozvala.

"Dárky, které naše holčička dostala, rozdám, aniž by je nosila nebo si s nimi pohrála," konstatovala Paroubková a k oblečení své dcery se vrátila i přes osobu kmotry, která "je sice dcerou starého a zasloužilého socialisty (dlouhá desetiletí člena Panhelénského socialistického hnutí, kterého je také členkou), ale v Řecku neznamená, že by levicově smýšlející člověk měl chodit v teplákách."

Na závěr s nadsázkou navrhla, že by se v rámci socialistického asketismu mohla vzdát i kočárku. "K tomu však podle všeho nakonec nedošlo, neboť "poslanci v tajném hlasování odsouhlasili, že od teď pro jejich děti stačí náš hluboký kočárek a sportovní kočárek Topolánkových. Budeme si je pak i s ostatními maminkami poslaneckých dětí půjčovat. Už zbývá jen odhlasovat rozpis vycházek pro letošní rok.," uzavřela Paroubkova choť.

Reklama

Související články

Petra Paroubková sepsala Ódu na manžela

Petra Paroubková se na svém blogu nechala unést a pod dojmem prázdninových endorfinů sepsala příspěvek nazvaný "Óda na manžela". Čtenář se tak může dozvědět,...

Výběr článků

Načítám