Hlavní obsah

Brzy budeme před branami Sněmovny, věří Zeman

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf Přípravného výboru Strany práv občanů (SPO) Miloš Zeman věří, že jeho nový politický subjekt bude rychle atakovat pětiprocentní hranici podpory voličů nutnou pro vstup do Sněmovny. Výsledek internetového průzkumu společnosti SANEP, ve kterém SPO vyslovilo podporu 3,3 procenta lidí, považuje za velmi úspěšný startovací výsledek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman je šéfem nového subjektu Strana práv občanů.

Článek

„Myslím si, že vzhledem k tomu, že jsme strana, které ani není měsíc, takže my nejsme ani politické batole, my jsme zatím politické nemluvně, je to velmi úspěšný a potěšující startovací výsledek. Věřím, že se bude dále zlepšovat, že se budeme rychle blížit té pětiprocentní hranici,“ komentoval Zeman ve středu v rozhovoru pro Právo zisk SPO v průzkumu veřejného mínění. [celá zpráva]

Expremiér, který bude v květnových volbách do Sněmovny za SPO kandidovat v Ústeckém kraji, kde se utká s šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem, ale neusíná na vavřínech. Říká, že na překonání hranice pro vstup do Sněmovny je třeba dále pracovat. Pak nemá obavy o volební výsledek.

„Musíme pro to samozřejmě něco udělat. Strávil jsem dva a půl dne ve Zlínském kraji, kde jsem viděl jednak nesmírné nadšení převážně mladých lidí, ale také výrazných komunálních politiků, kde se rychle zakládají místní organizace SPO. Nesmírně si vážím toho, že do SPO v tomto kraji vstoupil autor slušovického zázraku docent Čuba. No, a pokud se totéž podaří i ve všech ostatních krajích, nemám obavy o volební výsledek,“ uvedl Zeman.

Celý rozhovor s Milošem Zemanem najdete ve čtvrtečním Právu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám