Hlavní obsah

Česko je opět pod sněhem, na silnicích se doporučuje opatrnost

ČTK, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do České republiky se opět vrátila zima. V sobotu dopoledne podle meteorologů mrzlo ne celém území. S chladnějším počasím se do tuzemska vrátil i sníh. Řidiči by proto měli být opatrní. Na několika místech si již počasí vyžádalo menší dopravní nehody.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Článek

Například v Moravskoslezském kraji jsou podle silničářů všechny silnice sjízdné, některé však se zvýšenou opatrností. Kvůli vydatnějšímu sněžení je v některých oblastech snížená viditelnost.

Ve středních Čechách místy sněží. Na některých silnicích leží po chemickém ošetření rozbředlý sníh nebo zbytky sněhu po pluhování. Všechny vozovky jsou ale se zvýšenou opatrností sjízdné. Nehody jsou po ránu hlášeny na Mladoboleslavsku a Mělnicku. V Mladé Boleslavi se v Jičínské ulici srazila dvě vozidla. Kolizi policie řeší i ve Veltrusích, kde se střetl osobní vůz s autobusem.

Sněžilo i na jihu Čech

Především na Šumavě, celém Prachaticku a Strakonicku jsou silnice podle dispečinku krajských cestářů sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách ve vodárenských pásmech, které nemohou být udržovány chemicky, leží ujetá vrstva sněhu krytá drtí, jinde jsou hlavní tahy mokré, někde se zbytky rozbředlého sněhu.

Obdobná situace je i na Vysočině či v Olomouckém a Zlínském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám