Hlavní obsah

Miloš Zeman uvažuje o kandidatuře v Ústeckém kraji proti Paroubkovi

Právo, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Šéf Přípravného výboru Strany práv občanů (SPO) Miloš Zeman zvažuje kandidaturu do Sněmovny v Ústeckém kraji, kde by se stal soupeřem šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. K tomu, aby vytáhl do volebního klání v čele ústecké kandidátky, SPO Zemana ve středu vyzvali jednomyslně jeho spolustraníci.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman představil programové teze Strany práv občanů.

Článek

Ústecká SPO se Zemanovou kandidaturou zabývala ve středu na zasedání přípravného výboru. „Miloš Zeman byl jednomyslně žádán, aby se ujal role lídra ústecké kandidátky pro volby do Sněmovny,“ řekl Právu jeden z účastníků jednání.

Zeman velmi vážně přemýšlí o tom, že se do klání v čele ústecké sněmovní kandidátky SPO pustí. Kromě výzvy jeho spolustraníků Zemana k takovému kroku povzbudilo i Paroubkovo vyjádření, ve kterém Zemana označil za zbabělce, neboť nechce do Sněmovny kandidovat.

„Samozřejmě, ač jsem byl původně pevně rozhodnut nekandidovat do Poslanecké sněmovny, zaujal mě názor jistého předsedy jedné politické strany, který zněl, že jsem zbabělec právě proto, že do Poslanecké sněmovny nekandiduji. Nu, a protože jsem až dosud nebyl obviněn ze tří věcí, za prvé nikdy jsem nebyl obviněn z toho, že jsem si něco nakradl, za druhé, nikdy jsem nebyl obviněn z toho, že jsem nedodržel nějakou dohodu, a konečně nikdy jsem nebyl obviněn ze zbabělosti, tak toto třetí obvinění ústy citovaného předsedy nyní padlo,“ řekl ve středu Právu Zeman.

„Považuji za nezbytné zdvihnout hozenou rukavici a uvažuji o tom, že tu výzvu Ústeckého kraje možná přijmu, protože se zdvořilostí mně vlastní jsem zvyklý, když po mně někdo hodí kamenem, oplatit mu chlebem. No, a protože ten nejmenovaný předseda nejmenované politické strany bude čirou náhodou rovněž kandidovat v Ústeckém kraji, tak mu možná doručím svůj chléb. Říkám možná, budu o tom ještě přemýšlet,“ dodal Zeman

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám