Hlavní obsah

Na oslavy v Praze vyjede i záchranářský Golem

– Praha
Novinky, ČTK, Petr Nový

Oslavy příchodu nového roku jsou i letos pro záchranné a bezpečnostní složky nejrušnějším obdobím. V Praze dohlédnou na noční zábavní rej stovky policistů, hasičů i záchranářů. Ti vyšlou do centra města také zdravotnický kamión nazývaný Golem.

Článek

Ten zaparkuje u Václavského náměstí, na Staroměstském náměstí bude připraven zdravotnický stan,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Pražská záchranná služba posílí výjezdové posádky, celkem nasadí pro zajištění oslav 120 osob. Připraveno zasáhnout bude v metropoli téměř 40 sanitek.

Organizované silvestrovské oslavy se letos konají pouze na Staroměstském náměstí. Státní i městská policie proto musí oproti minulým letům zařídit ostrahu i horní části Václavského náměstí.

Připravené travesti show

Na Staroměstském náměstí se o zábavu postará pořadatel vánočních trhů. Na programu bude vystoupení několika skupin včetně travesti show. O bezpečnost se zde postará pořádající agentura.

Pražská policie bude mít v ulicích kvůli silvestrovskému veselí nasazeno asi 200 mužů a žen. Dohlížet budou nejen na bezpečnost v ulicích a na dodržování veřejného pořádku, pozor si ale také dají na kapsáře a na odpalování rachejtlí.

Navíc téměř 130 strážníků

„Kvůli oslavám posledního dne v roce bude pražské centrum nad obvyklý počet hlídat navíc 126 strážníků,“ řekla mluvčí městské policie Jana Přikrylová. Zaměří se především na Staroměstské náměstí, Václavské náměstí a jejich okolí.

Vyčlenění strážníci pohlídají některé památky, například orloj nebo památník Jana Husa. Navíc se k nim přidají dvě hlídky psovodů a městští policisté, kteří budou dohlížet na pořádek v metru ve stanicích Muzeum, Můstek a Staroměstská.

Auta se na Václavské náměstí nedostanou

Kvůli bezpečnosti slavících lidí bude od silvestrovských 16:00 pro automobily uzavřeno Václavské náměstí. Dopravní podnik je připraven v případě nutnosti také přerušit provoz tramvají přes náměstí. Policisté pak počítají s možným odkloněním dopravy na magistrále u muzea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám