Hlavní obsah

Na Liberecku se srazilo šest aut, ledovka dělá problémy i v Praze

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, Barbora Silná

Také v noci na úterý a ráno se řidiči na silnicích Česka potýkají se sněhem na komunikacích. Kvůli nízkým teplotám se na řadě míst vytváří ledovka. Problémy jsou hlavně na vedlejších silnicích. Vážná hromadná nehoda se stala například na tahu mezi Libercem a Děčínem, problémy dělá doprava i v Praze.

Článek

Při nehodě na severu Čech se střetlo šest automobilů a vozovka do Liberce je neprůjezdná. Právu to sdělila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. "Nehoda se odehrála v místě u Obalovny, kde se v jeden okamžik odehrály tři dopravní nehody se šesti vozidly,“ upřesnila Suchánková.

Velké problémy na Pražském okruhu

Ledovka způsobila velké problémy v úterý ráno a dopoledne na Pražském okruhu směrem do centra, před sjezdem do ulice K Barrandovu. Kolem 17. kilometru se stala řada malých dopravních nehod, policisté tam museli operativně dopravu odklánět.

Byla tam ledovka, sypače nebezpečná místa už projely a situace by se měla zlepšovat
pracovník dopravní policie

Problémy byly také přímo v ulici K Barrandovu směrem z centra, mezi havarovanými vozy byl také hasičský automobil, který porazil sloup. „Byla tam ledovka, sypače nebezpečná místa už projely a situace by se měla zlepšovat,“ řekl Novinkám pracovník pražského policejního dopravního centra.

Nehoda hasičů byla sice rychle odstraněna a průjezd uvolněn, zvědaví řidiči ale sledovali místo nehody a provoz tak opět zhoustnul. V ulici K Barrandovu bylo ráno také převrácené vozidlo, to už je odstraněné.

Ledovka a sníh na silnicích

Se sněhem na vozovkách musejí počítat motoristé na silnicích v okrese Šumperk. Ujetá vrstva sněhu krytá posypem leží na silnicích druhých a třetích tříd, cesty první třídy jsou mokré po chemickém ošetření. Silničáři proto řidiče nabádají k jízdě se zvýšenou opatrností.

Slabá sněhová kaše leží i na frekventované silnici mezi Kouty nad Desnou a Červenohorským sedlem. Vozovky v ostatních částech Olomouckého kraje jsou dnes ráno holé, suché a vymrzlé nebo mokré po chemickém ošetření, ale bez omezení sjízdné.

Zledovatělá vrstva sněhu leží na některých silnicích ve vyšších polohách Plzeňského kraje. Jsou to především silnice nižších tříd na Tachovsku, Stříbrsku a v oblasti Šumavy, zledovatělá vrstva sněhu krytá drtí se na Šumavě drží i na silnici první třídy mezi Javornou a Gerlovou Hutí.

Vozovky jsou jinak sjízdné, cestáři doporučují kvůli místním mlhám a teplotám pod bodem mrazu jízdu se zvýšenou opatrností.

Silnice ve vyšších polohách Valašska pokrývá nesouvislá uježděná vrstva sněhu od tří do pěti centimetrů. Silničáři proto nabádají motoristy k obezřetné jízdě. Řidiči by také do horských oblastí neměli vyjíždět bez zimní výbavy.

Vozovky v nižších polohách Vsetínska jsou mokré po chemickém ošetření. Cesty v ostatních okresech jsou převážně holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Teplota se ráno ve Zlínském kraji pohybuje od minus sedmi do minus dvou stupňů Celsia.

Teploty klesly hodně po nulu

Na silnicích druhých a třetích tříd na Trutnovsku, Náchodsku, Jičínsku a Rychnovsku leží ujetý či rozbředlý sníh. Řidiči proto musejí jízdě věnovat zvýšenou opatrnost. V Krkonoších leží na silnicích až třícentimetrová ujetá sněhová vrstva krytá posypem.

Bez sněhu by měly být v kraji pouze silnice na nejníže položeném Hradecku. Dálnice z Prahy do Hradce Králové je po chemickém ošetření mokrá a sjízdná bez omezení. Teploty ráno v kraji klesly až k minus sedmi stupňům Celsia.

V Karlovarském kraji je ráno většina silnic sjízdná bez větších potíží, teplota klesla místy až na devět stupňů pod nulou a nesněží. Pouze ve vyšších polohách Krušných hor mohou některé úseky cest namrzat a řidiči tam musejí být opatrnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám