Hlavní obsah

Vykradli nám i schránku, stěžuje si Topolánek na zájem médií o svůj byt

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf ODS Mirek Topolánek si stěžuje, že je narušováno jeho soukromí v bytě v centru Prahy, kde žije se svou přítelkyní, místopředsedkyní Sněmovny Lucií Talmanovou (ODS), a synem Nicolasem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

„Nám se do bytu dobývají novináři, neoprávněně vstupují do soukromého domu, ‚někdo‘ nám kompletně vykradl schránku, prohrabali kočár, celou noc zvoní na zvonek,“ napsal v SMS Právu Topolánek, který se s přítelkyní a synem v říjnu přestěhoval z Dušní ulice v centru Prahy do nedaleké ulice V Kolkovně.

Předseda ODS popřel informace deníku Blesk, podle nichž byt pronajímá společnost, která je spojena s firmou Navatyp. Ta čelí aférám, že zatímco od města získávala mnohamiliónové zakázky, některým pražským politikům ODS měla napomáhat k levnému zisku nemovitostí.

„Není to pravda. Byt vlastní soukromá osoba. Našli jsme jej přes realitní kancelář. Řádně platíme nájem. Žádné jiné informace neposkytujeme,“ uvedl Topolánek.

Šéf ODS se přestěhoval z třípokojového bytu v Dušní ulici poté, co prý „soukmenovci z magistrátu neprodloužili Lucii Talmanové desetiletou nájemní smlouvu“.

Reklama

Výběr článků

Načítám