Hlavní obsah

Lidovci oznámili, že nepodpoří 13. důchody či zrušení poplatků

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidovci dávají ruce pryč od dalšího navyšování schodku státního rozpočtu. Poplatky u lékaře a stávající způsob vyplácení nemocenské jim nevadí, nelíbí se jim naopak mimořádný příspěvek důchodcům. Právě to jsou témata, o jejichž protlačení se bude ve Sněmovně po Novém roce snažit levice. Bez lidovců však nebude mít potřebných 101 hlasů. Novinkám to sdělila mluvčí KDU-ČSL Martina Kaderová.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

David Macek (vlevo), Cyril Svoboda a Michaela Šojdrová.

Článek

Právě před přijetím dalších norem, které by svým dopadem navýšily již tak vysoký schodek státního rozpočtu, varoval po pondělním zasedání kabinetu premiér Jan Fischer. [celá zpráva]

V souvislosti s nedávným schvalováním rozpočtu, kdy byl de facto demontován úsporný balíček ministra financí Eduarda Janoty, Fischer dodal, že udělá vše pro to, aby přesvědčil strany, co by další demontáž znamenala. Premiér proto vyzval strany, aby se dohodly.

Proti dalšímu utrácení se v úterý postavila  také ODS, která svou další podporu kabinetu podmínila bojem s rostoucím zadlužením země. Strana očekává od vlády mimo jiné zamítnutí výplaty třináctých důchodů, odmítnutí zrušení zdravotnických poplatků i odmítavý postoj zrušení třídenní karenční lhůty nebo vyplácení šrotovného.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám