Hlavní obsah

Řidičům komplikují cesty sníh a námraza

Dopravu na Vsetínsku, Olomoucku, na východě a jihu Čech v úterý od rána komplikují sněhové přeháňky, snižují viditelnost a na některých místech se tvoří námraza. Řidiči by proto měli dbát zvýšené opatrnosti. Teploty se pohybují i několik stupňů pod bodem mrazu.

Foto: Martin Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Cestu do práce ztížily řidičům na Valašsku především sněhové přeháňky, které na cestách značně snížily dohlednost. Ve vyšších polohách Valašska navíc vozovky pokrývá vrstva sněhu do dvou centimetrů. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Vozovky Vlašských hor navíc pokrývá vrstva sněhu do dvou centimetrů, teplota se v ranních hodinách ve Zlínském kraji pohybovala od minus devíti do minus jednoho stupně Celsia.

Sněhové přeháňky a s tím spojená omezená viditelnost zaskočily po ránu také řidiče ve východních Čechách. Zejména na Náchodsku se vlivem sněhových přeháněk snížila dohlednost, na silnicích Rychnovska zase hrozí námraza, na výše položených silnicích v Orlických horách místy leží ujetý sníh.

Teploty se ráno pohybovaly několik stupňů pod bodem mrazu. Podle meteorologů by mohlo během úterý v regionu místy slabě sněžit. Většinou by mělo být oblačno až zataženo, během dne ojediněle až polojasno. Na horách by teploty mohly klesat až k minus osmi stupňům Celsia.

Silnice jsou po chemickém ošetření vlhké

Na rozbředlý sníh či sněhovou kaši narazí dnes motoristé na některých silnicích na severu Olomouckého kraje. Na Jesenicku navíc drobně sněží. Silničáři tam proto doporučují motoristům jízdu se zvýšenou opatrností. Ostatní vozovky v kraji jsou holé a suché.

"Silnice byly chemicky ošetřeny, sněhu už na nich leží jen zbytky. Opatrnost je ale určitě na místě," uvedl dispečer jesenických silničářů. Teplota se v regionu pohybuje od minus šesti do nula stupňů Celsia.

Podobné podmínky panují i na Šumavě a přilehlých oblastech. Silnice jsou po chemickém ošetření vlhké a sněhové přeháňky v snižují viditelnost. To platí především pro jižní oblasti Plzeňského a Jihočeského kraje, v okolí Českého Krumlova navíc duje silný vítr. 

Reklama

Výběr článků

Načítám