Hlavní obsah

Starosta Jančík se pustil do vedení plzeňských práv

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta Prahy 5 Milan Jančík (ODS), jehož studia na plzeňských právech provázejí spekulace, zaútočil na nové vedení této fakulty. V otevřeném dopise rozeslaném novinářům píše, že proděkan fakulty Petr Bezouška údajně 3. a 4. prosince obcházel pedagogy, kteří měli Jančíka při jeho plzeňských studiích zkoušet ve snaze o zpochybnění pravosti jejich podpisů v starostově indexu.

Článek

Bezouška, který je členem rektorské komise prošetřující nestandardní studia, jakoukoliv zmíněnou manipulaci odmítá.

„Některé pedagogy jsme skutečně pozvali na jednání komise, protože prověřujeme všechny okolnosti problematických studií. Byli mezi nimi i ti, kteří měli zkoušet pana Jančíka,“ řekl Právu Bezouška. Výsledek těchto jednání odmítl komentovat, zdůraznil však, že se nejednalo o nějaké přesvědčování, ale o prověřování faktů.

„Ostatně jsem u toho nebyl sám, byli tam i další členové komise. A mimochodem - 4. prosince jednali beze mne, vůbec jsem v Plzni nebyl,“ podotkl Bezouška.

Jančík vzkázal Pospíšilovi: Ukažte diplomku

Jančík se pustil i do děkana a stranického kolegy Jiřího Pospíšila, kterého v dopise mimo jiné vyzývá k předložení diplomové a rigorózní práce. „Obě jsou veřejně přístupné v knihovně fakulty,“ reagoval Pospíšil. Jeho diplomová i rigorózní práce je na téma Věcná břemena.

„Rigorózní práce z diplomové vychází, je však delší o čtyřicet stran. Ostatně ji přezkoumala samotná akreditační komise a podle profesora Josefa Fialy, vedoucího katedry občanského práva na brněnské fakultě, je v naprostém pořádku,“ připomněl Pospíšil, který studoval s červeným diplomem.

Už dříve se Jančík navezl do rektora Západočeské univerzity Josefa Průši a to proto, že mu rektor neodpověděl na jeho dopis. V něm chtěl Jančík například vysvětlit, proč Průša považuje jeho studia za neetická. Průša již dříve Právu řekl, že Jančíkovi chybí záznamy o zkouškách a zápočtech na některých katedrách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám