Hlavní obsah

Přestoupil z ČSSD k zemanovcům, přišel o místo v dozorčí radě

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Stoupenec Strany práv občanů (SPO) a bývalý člen ČSSD Radek Pospíšilík tvrdí, že byl kvůli podpoře nového zemanovského politického subjektu ve středu odvolán z dozorčí rady Technických služeb města Přerova.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman je šéfem nového subjektu Strana práv občanů.

Článek

Důvody prý uvedeny nebyly. „Myslím si ale, že to je na základě toho, že jsem vystoupil z ČSSD a začal podporovat Miloše Zemana,“ sdělil Pospíšilík.

Doplnil, že už před časem byl vyzván, aby dozorčí radu opustil. „V polovině listopadu jsem byl vyzván panem Václavem Zatloukalem z okresního VV soc. dem. v Přerově, že by bylo lepší, abych odešel, než aby mě odvolali, s tím, že je to politická funkce a ne odborná, do které jsem byl nominován ČSSD,“ uvedl Pospíšilík. Podle svých slov byl členem soc. dem. pět let, a to až do letošního října.

Zatloukal ve středu Právu řekl, že věc nemá s okresním výkonným výborem ČSSD v Přerově nic společného. „Obrátil jsem se na něj jako jednatel společnosti Technických služeb a jako předseda klubu zastupitelů ČSSD,“ dodal.

Pozvání do Přerova

Potvrdil ale, že problémem bylo angažmá v zemanovské SPO. „Vystoupil z ČSSD, spoluzakládá novou stranu. Já jsem jej vyzval, aby tuto situaci řešil, protože jestli tam byl nominován ČSSD, tak jsem po něm chtěl vysvětlení, jak si to představuje,“ uvedl Zatloukal.

Dodal, že Pospíšilík mu měl slíbit, že bude na výzvu reagovat, ale neučinil tak, a proto byl včera z dozorčí rady Technických služeb odvolán.

Podle Pospíšilíka jeho anabáze začala už v srpnu, kdy ještě jako člen ČSSD pozval Zemana do Přerova. „Tři dny před tím, než měl přijet, mi bylo řečeno, že si ho tu nepřejí,“řekl. Zeman přesto dorazil na plánovaný 20. říjen, den před tím Pospíšilík vystoupil z ČSSD.

„Dali mi na výběr – buď Zeman, nebo ČSSD,“ vysvětlil. Podle Pospíšilíka se dočkal výtek, tentokrát z Lidového domu, i primátor Přerova a senátor soc. dem. Jiří Lajtoch za to, že Zemana v rámci jeho návštěvy města přijal.

Reklama

Výběr článků

Načítám