Hlavní obsah

Soud dal zelenou pochodu extremistů ve Vlašimi

Novinky, ČTK, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlašim
Aktualizováno

Krajský soud v Praze povolil víkendový pochod Autonomních nacionalistů ve Vlašimi, který město předtím zakázalo. Podle serveru Romea.cz město zakázalo shromáždění s ohledem na verdikt Nejvyššího správního soudu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Extremisté si oficiálně chtějí připomenout památku politických vězňů, město se ale připravuje na nepokoje.

Podle tajemníka městského úřadu Vlašim Karla Balíka chtějí extremisté zneužít Pochodu za připomenutí politických vězňů ve Vlašimi k demonstraci na podporu zatčených soukmenovců při nedávné policejní akci Power.

Rozhodnutí soudu Vlašimskou radnici překvapilo, nicméně se ale připravuje na sobotní manévry. "Respektujeme to a připravujeme ve spolupráci s policií bezpečností opatření," řekl v pátek starosta Vlašimi Luděk Jeništa.

"Zvažujeme však i podání kasační stížnosti Nejvyššímu správnímu soudu. Zatím jsme o tom nejednali, máme na to čtrnáct dní, " uvedl pro server Romea.cz Balík. 

Rozhodnutí soudu nechtěl starosta komentovat. Město podle něj při rozhodnutí o zákazu akce postupovalo podle instrukcí ministerstva vnitra. Proto se s ním chystá celou záležitost konzultovat.

Pravým důvodem pro uspořádání neonacistické demonstrace je podle Romea.cz protest proti nedávným policejním raziím organizovaným pod krycím názvem Power. Proběhla při nich totiž i domovní prohlídka u Jiřího Bárty, šéfa místní organizace Dělnické strany ve Vlašimi. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám