Hlavní obsah

Vyčistěte si uši, vyzývali lidé magistrátní úředníky kvůli územnímu plánu

– Praha

Nejen proti uvažované výstavbě golfového hřiště v Klánovicích, ale i proti způsobu, jakým je v Praze projednáván nový územní plán, protestovaly v pondělí před magistrátem desítky lidí. Happeningem se lidé snažili upozornit, že zastupitelé a úředníci města nenaslouchají občanům. Celou akci nazvali "Čisté uši" a převlečení kominíci na ní čistili symbolické velké magistrátní ucho.

Článek

Organizátorům akce vadí, že město si na připomínkové řízení k novému územnímu plánu vyhradilo pouze měsíc. Veřejné jednání se dle organizátorů happeningu uskutečnilo pouze jedno a navíc v pracovní den, což je pro řadu lidí krajně problematické.

Projednávání územního plánu prý navíc není dostatečně transparentní a připomínky, které lidé předložili, nejsou při projednávání dostatečně zohledněny.

Koncept nového územního plánu Praha zpřístupnila na začátku listopadu. Nový územní plán by měl vstoupit v platnost v roce 2012, platit by měl asi 15 let.

Lidé v referendu hřiště odmítli

Akce se zúčastnili především odpůrci golfu v Klánovicích, kteří nesouhlasí se záměrem společnosti Forest Golf Resort Klánovice (FGRK) postavit v místním lese devítijamkové hřiště.

Vyžádali si proto referendum, které jednoznačně golf v Klánovicích odmítlo. Zastánci golfového hřiště se ale odvolali k soudu, místní zastupitelstvo proto výsledky referenda zatím nevzalo na vědomí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám