Hlavní obsah

Ve vinohradské nemocnici je šest lidí nakažených prasečí chřipkou

Právo, Novinky, Jiří Mach, Rudolf Voleman
Praha
Aktualizováno

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze ohlásila, že se na její půdě rozšířila prasečí chřipka. Celkem se zde virem H1N1 nakazilo šest osob včetně personálu, jeden pacient je ve vážném stavu. Na hematologickém oddělení byl pozastaven příjem nových pacientů s výjimkou akutních případů. Informovala o tom mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Článek

Na kardiologické klinice byl v těžkém stavu hospitalizován pacient nakažený prasečí chřipkou. Pacienta v současnosti udržují v izolaci.

"Nepříznivý vývoj onemocnění je dán tím, že pacient je kardiak a prodělal operaci plic. Pacienta kvůli jeho celkovému zdravotnímu stavu není možné přemístit do Fakultní nemocnice Na Bulovce,“ oznámila Novinkám mluvčí ústavu Jana Jelínková. 

Nakaženi byli také další dva pacienti hematologického oddělení. Jeden z nich zůstává v izolaci na hematologii, druhý byl ve vážném stavu přeložen na kliniku anesteziologie a resuscitace.

"Převoz těchto pacientů na infekční kliniku ve Fakultní nemocnici Na Bulovce není možný vzhledem k život zachraňující léčbě, kterou procházejí,“ doplnila Jelínková.

Dalšími postiženými je jeden lékař a dva zdravotničtí pracovníci.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám