Hlavní obsah

Grospič, Vostrá a Skála novými místopředsedy KSČM

– Praha • Aktualizováno
Právo, Jiří Ovčáček

Komunisté na sobotním jednání stranického ústředního výboru zvolili už dva chybějící místopředsedy ze tří. Místopředsedkyní pro ekonomiku byla v prvním kole zvolena poslankyně Miloslava Vostrá a místopředsedou pro odborné zázemí Stanislav Grospič, třetím místopředsedou se stal Josef Skála.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nově zvolený místopředseda KSČM Stanislav Grospič (vlevo) s Miloslavem Ransdorfem

Článek

Vostrá tak ve funkci nahrazuje Čeňka Milotu, který rezignoval kvůli aféře milión za loterijní zákon. Grospič zase vystřídá Jiřího Dolejše, který kvůli loterijní kauze rovněž odstoupil. [celá zpráva]

Ve druhém kole se ještě volil třetí místopředseda pro komunální politiku, proti sobě kandidují poslanec Ladislav Mlčák a pražský komunista Josef Skála. Z druhého kola vzešel nakonec vítězně Skála, který byl dosud strategickým poradcem strany pro mezinárodní politiku a v minulosti působil  jako předseda Mezinárodního svazu studentstva.

Na postu místopředsedy pro komunální politiku působila Jana Bystřická, ta rezignovala ze zdravotních důvodů. O výsledcích volby místopředsedů informoval v sobotu Právo šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik.

Reklama

Výběr článků

Načítám