Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí se narodila holčička se dvěma zuby

– Valašské Meziříčí
Právo, Jiří Růžička

Novorozeně se dvěma zuby se narodilo v nemocnici ve Valašském Meziříčí. Informoval o tom Tomáš Želázko, mluvčí skupiny Agel, již je nemocnice součástí. Zoubky musely být holčičce ihned po narození odebrány, protože hrozilo vdechnutí.

Foto: , Novinky

V nemocnici ve Valašském Meziříčí se narodila holčička se dvěma zuby.

Článek

„V Nemocnici Valašské Meziříčí se koncem minulého týdne narodila krásná holčička. Vypadala a chovala se jako normální zdravé miminko, které hned po porodu začalo křičet. Ale unikátní byla tím, že v puse měla již v tu chvíli dva zoubky, které se nazývají natální,“ sdělil Želázko.

„Oba zoubky byly hned druhý den odstraněny, poněvadž přítomnost těchto zubů pro jejich značnou pohyblivost zvyšuje obavy z možného spolknutí či vdechnutí během kojení či sání,“ řekla primářka dětského a novorozeneckého oddělení MUDr. Zdislava Machačová s tím, že odstranění zubů lze provést kleštěmi nebo i prsty a je možné je provádět ihned po narození.

Zdravotníci gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí v prvním pololetí letošního roku pomohli na svět 519 dětem, z toho bylo pět dvojčat. Mezi novorozenci bylo 264 chlapců a 255 děvčátek.

"Porodnost v naší porodnici se drží kolem 1000 porodů za rok, což odpovídá i provozní kapacitě naší porodnice. V loňském roce se u nás narodilo celkem 966 dětí,“ popisuje primář gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Tomáš Kopecký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám